Logistic Center & Museum Space
Logistic Center & Museum Space

SANNINI TERRA COTTA SUNSCREEN

press to zoom
04
04

press to zoom
02
02

press to zoom
Logistic Center & Museum Space
Logistic Center & Museum Space

SANNINI TERRA COTTA SUNSCREEN

press to zoom
1/4

logistic Center & Museum Space

The sunscreen consists of elements with a triangular section, designed by architect Vincenzo Melluso and called “melvin.” A peculiarity of the terra cotta elements is the white coloring of the customized elements with “litos” finish, obtained through a particular, newly experimented surface treatment while maintaining terra cotta's texture. The façade covers one elevation of the building, alternating full and empty spaces emphasized by the terra cotta elements' cusped aspect. The anchoring uses a special “double-omega” system with 2500 mm horizontal bars fastened to the support slabs. The system reduces the direct flow of external light and is thus creating a more effective light distribution inside the building.

WHAT

Sannini Terra Cotta Sunscreen

WHERE

Capena Rome

DESIGNER

Società Politecnica Srl
terracotta element: Arch. Vincenzo Melluso

PHOTOGRAPHER

Alberto Muciaccia, Würth archive